Хамали Оникс предлага качествени хамалски услуги в София на достъпни цени.Преместване на дома и офиса от опитни хамали без почивен ден.

4 важни съвета за по-евтино преместване

29 Декември 2016г.
Планирате преместване на вашите вещи и обзавеждане от едно жилище в друго? Ние от Хамали Оникс ще ви дадем няколко полезни съвета, как този процес да мине по-евтино и гладко. Ако не разполагате с голям бюджет, но все пак не можете да минете без хамали и транспорт, тези съвети със сигурност ще ви спестят някой лев.
4 важни съвета за по-евтино преместване

Опаковайте и пренесете дребните вещи сами

Постарайте се да опаковате всички дребни предмети сами без да ползвате услугите на фирмата за преместване. Това определено ще ви спести голяма част от сумата отделена за вашето пренасяне.

За дрехите и посудата (не-чупливите неща) може да ползвате найлонови чували, но от по-дебелите които може да закупите от магазини за домашни потреби или от железарията. На цена от 35 ст. за брой можете да се снабдите с чудесни чували в пакети по 10 броя издържащи до 25 килограма всеки. 

Употребявани, но чисти кашони може да намерите около контейнерите на по-големите магазини или просто помолете служителите да ви дадат ако не им трябват. В тях може да поставите чупливите вещи, но не ги пълнете до горе особено с тежки предмети за да бъдат лесни за носене и най-вече да не се скъсат при пренасяне.

Ако разполагате с кола, можете да пренесете дребния багаж сами няколко дни преди или след преместването. При положение, че така или иначе плащате за хамали и превоз може да се договорите да ползвате техния транспорт за дребните предмети, но при положение, че вие сами си ги товарите и разтоварвате. Стига да има достатъчно място в камиона ще платите нещо символично, ако въобще ви таксуват. 

Спестете пари от опаковъчни материали

Овиването на вашите вещи в: дрехи, чаршафи, хавлиени кърпи, стари вестници или дори чисти чорапи за по-дребните предмети автоматично елиминира нуждата от купуването на опаковъчни материали, които въобще не са евтини особено ако не знаете от къде да пазарувате.

Ползвайте само превоз без хамали

Винаги спестявате пари когато извършвате част от работата сами. В тази връзка наемането на микробус или камион без хамали е добра идея при положение, че разполагате с достатъчно сила и имате верни приятели. Ако все пак имате нужната сила и желание за носене, но не може да разчитате на близки и познати можете да ползвате ползвате услуга "Превоз с помощ от шофьора". Винаги излиза по-евтино когато ползвате само един хамалин вместо двама. Ние от Хамали Оникс отдавна поддържаме тези услуги като алтернативен вариант за преместване с нисък бюджет и то на съвсем достъпни цени.

Сравнете поне 3 оферти за преместване

Добре е човек да има база за сравнение особено когато не е ползвал подобни услуги преди това. Получавайки поне 3 оферти от различни фирми ви дава възможност да добиете по-точна представа за цената на предстоящото ви преместване. Едва ли ще се спрете на най-високата цена, но пък и прекалено ниската цена не е удачен вариант тъй-като крие своите рискове. 

Ако сте стремите да получите възможно най-евтината оферта за вашето преместване увеличавате шанса да попаднете на неопитни (съмнителни) хамали и от там вероятността някоя от вашите вещи да бъде счупена, загубена или открадната. И така евтиното да ви излезе скъпо.

Особено ако местите цяло домакинство или офис с голямо количество предмети -мебели за разглобяване и опаковане е задължително да поискате "Оглед на място" който би трябвало да е напълно безплатен. Целта на това посещение е, както самите вие да се запознаете с човека на който ще поверите вашето имущество, така и той да се запознае с особеностите, обема на работата и вашите изисквания. И най-вече да получите реална оферта с крайна цена.
Искрено се надяваме, че тези съвети ще ви бъдат от полза при вашето предстоящо преместване. Винаги е по-добре когато човек взима информирани решения. 
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg