Хамали Оникс предлага качествени хамалски услуги в София на достъпни цени.Преместване на дома и офиса от опитни хамали без почивен ден.

4 Полезни Практики при Опаковане на Мебели и Багаж

18 Ноември 2016г.
Ние от Хамали Оникс ще ви дадем няколко полезни съвета за опаковане на мебели и багаж, които ще ви спестят време и пари.

 

Съвети за опаковане

4 Полезни Практики при Опаковане на Мебели и Багаж
Ако разполагате с малък бюджет за преместване на вашето домакинство, то със сигурност може да спестите някой лев като си опаковате мебелите и багажа сами. Ето и няколко полезни практики които може да приложите при опаковането на вашите вещи.

1) Най-вероятно ще имате нужда от кашони които не е нужно да купувате. Излезте навън и обиколете някои от по големите магазини, обикновено до контейнерите има здрави кашони с различен размер които може да използвате. Ако кашоните са по-големи, не ги пълнете до горе тежки предмети като книги, чинии за да бъдат лесни за пренасяне. При залепване с тиксо може да поставите парче конец (по протежение на тиксото) от долу като оставите конеца леко да стърчи в единия край. По този начин ще разлепите тиксото с лекота когато разопаковате без нужда от ножици ли нож.

2) Ползвайте найлонови чували за по леките и не-чупливи предмети като дрехи, обувки и др. Не купувайте от най-евтините и тънки чували за да избегнете евентуално разпиляване на вещите по време на пренасяне. Можете да намерите чували със средна дебелина - на пакети по 10 броя струващи 3.50 лв./пакет в повечето магазини за домашни потреби. Ако навиете дрехите на руло вместо да ги сгъвате или мачкате ще съберете повече дрехи във всеки един чувал.

3) Залепете всички врати и чекмеджета на шкафовете с тиксо (по възможност хартиено) или ги опаковайте със стреч фолио. Така ще избегнете евентуалното им отваряне - изпадане и счупване при пренасяне и товарене. 

4) Ако разглобявате мебели постарайте се да съберете всички винтове,гайки и болчета в малък прозрачен плик който да залепите с тиксо на въпросната мебел от която са разглобени. Това ще ви спести доста време при сглобяване.

5.) Размразете хладилника поне един ден предварително и залепете вратите с тиксо за да не се отварят при носене.

Ако спазите тези съвети вашето преместване ще мине много по-гладко, гарантираме ви.

 
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg