Хамали Оникс предлага качествени хамалски услуги в София на достъпни цени.Преместване на дома и офиса от опитни хамали без почивен ден.

3 неща които сериозно ще намалят цената на вашето преместване

14 Февруари 2017г.
Преместването от едно жилище в друго особено в голям и натоварен град като София може да се окаже доста стресиращо преживяване с висока цена. Добавете към това и големите харчове свързани с търсене и наемане на нов дом. На края прибавете разходите по самото преместване - транспорт, хамали и нещата вече излизат от контрол. Но всичко това може да мине по-евтино и безболезнено, ако спазите тези 3 съвета, които ние от Хамали Оникс сме подготвили за да ви улесним когато дойде момента.  
3 неща които сериозно ще намалят цената на вашето преместване
3 неща които сериозно ще намалят цената на вашето преместване

Планирайте преместването си поне 10 дни по-рано

Колкото по-рано започнете с подготовката и планирането на предстоящото ви преместване толкова по-добре. Не чакайте до последния момент. Направете списък на вещите необходими за пренасяне, определено ще ви е нужен. Предполагаме, че най-вероятно ще искате да сравните няколко оферти за преместване от фирми които сте намерили в интернет или тепърва ви предстои да търсите отговора на вечния въпрос "Колко ще струва моето преместване в София?". 

Истината е, че това до някъде зависи и от самите вас, за което ще прочетете по-надолу, но  да се върнем към ЦЕНАТА. Случвало ли ви се е някога да си поръчвате резервна част за вашия автомобил? Ако да то със сигурност са ви питали неща от сорта на: модел, година на производство, номер на рама.. и тн. 

Е ние хамалските фирми също си имаме нашите малки въпроси от типа: колко и какви са мебелите? Ще имали дребен багаж - кашони, чували..От кой етаж ще се изнасят и нанасят вещите? Ще има ли асансьор в сграда? Какви са размерите на по едрите предмети - ще минат ли през асансьора? Ще има нужда от разглобяване, опаковане и обратно сглобяване на част от мебелите? Ще може ли да се паркира пред входа и, ако не на какво разстояние? Всички тези фактори имат отношение към времето което ще отнеме вашето преместване, а от там и към крайната цена. Колкото по-конкретно може да отговорите на тези въпроси толкова по-точна цена ще получите. Иначе алтернативата е да ви бъде предложена "Цена на Час" за вашето преместване.

Огледът на място в подобни случаи е добра идея особено, ако имате голямо количество мебели и багаж за пренасяне. Прибавете към това висок етаж и липса на асансьор и огледът става неизбежен. Ние от Хамали Оникс предлагаме напълно безплатно и неангажиращо посещение на място точно в такива случаи. 

      

Разглобете мебелите си сами - ако можете и се налага

Ако имате едро-габаритни мебели като гардероб с голям размер и други, които не могат или е трудно да се свалят по стълбите, не могат да минат през асансьор е най добре да се разглобят. Въпросът е дали ще ги разглобите вие или ще ползвате услугите на професионални хамали. Ако се наемете с тази задача, със сигурност ще намалите времето за преместване и крайната цена. Така че, ако можете и се налага и най вече искате да спестите пари, разглобете мебелите си сами. 

Като допълнение ще ви посъветваме да сложите всички винтчета (болтчета) в пликче, което да прикрепите с тиксо към мястото от където са били извадени за да не се чудите в последствие кое от къде е. За малко да забравим най-важното! Залепете всички възможни вратички на шкафове, уреди и чекмеджета с тиксо за да не се отварят при пренасянето. Повечето от счупванията по време на носене възникват именно поради тази причина.   

Спестете от кашони и опаковъчен материал

Вече споменахме, че колкото по-рано толкова по-добре. Ако разполагате с достатъчно време до момента на преместването, съвсем спокойно можете да потърсите използвани, но запазени кашони без да се налага да плащате за тях. Можете да попитате в местния супермаркет или просто да се огледате около контейнерите на по-големите магазини. Средната цена на един чисто нов кашон със среден размер е около 2,50 лв. така, че това със сигурност ще ви спести някой лев.

Използвайте чували вместо кашони за дрехите и не-чупливите предмети от вашата покъщнина. Можете да намерите здрави чували на цена от 0.35 лв. за брой в пакети по 10 броя в повечето железарии и магазини за домашни потреби. Това е добра и евтина алтернатива, ако не можете да се снабдите с кашони.  

Опаковайте чупливите вещи като чаши, чинии и вази във вестници. Ползвайте стари одеала за да увиете уредите и техниката ако не разполагате с оригиналните им кутии. Някои хора използват дори чисти чорапи в които поставят по-малките и крехки предмети. Кошчета, сакове, чанти каквото имате под ръка.   
Опитайте се да спазите тези 3 прости съвета за да сведете до минимум стреса и цената за вашето преместване. 
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg