Хамали Оникс предлага качествени хамалски услуги в София на достъпни цени.Преместване на дома и офиса от опитни хамали без почивен ден.

Полезни съвети за намаляване цената на хамалски услуги при преместване

3 Юни 2017г.
Полезни съвети за намаляване цената на хамалски услуги при преместване

При преместването на имущество много хора проявяват неблагоразумието да отделят малка сума при планиране на преместване и да се нагърбят сами с дадената задача.  В този случай негативния резултат може да бъде :

-         повреда на скъпоструваща за Вас техника;

-         губене на ценно време;

-         ядове и излишни нерви;

-         и не на последно място по важност - рискът за здравето Ви;

Струва ли си рискът от контузии? 

Голяма е вероятността лечението на една травма породена от преместването да ви излезе доста повече от това което давате на хамалите. Тук вече идва разликата между професионалното и непрофесионалното преместване. Както всяка друга професия и в нашата си има тънкости. Ние хамалите си имаме оборудване, имаме техника, имаме нужният начин на мислене.

В тази статия ще ви разкрием някой от тайните на преместването

1. При планирането на преместването определете точна дата на деня Х и час, в който трябва да започнат да работят хамалите. Това е необходимо за да получите по-точно ценообразуване и по-качествена услуга.

2. Изберете няколко дни предварително коя хамалска фирма ще извърши пренасянето на имуществото Ви. Добре е да знаете малко повече за Вашите хамали -  кой ще извършва дейностите по товарене, транспортиране и разтоварване? Колкото по-рано си отговорите, толкова по-евтино ще ви струва услугата!

3. Изисквайте от хамалите  предварителен оглед на обекта (безплатен разбира се). По този начин ще сте сигурни, че наетата хамалска  фирма се е запознала реално с работата за която е наета. Освен това, така те ще са по-организирани и ще работят по-бързо, което намалява и крайната цена на услугата.

4. Преди да наемете хамалската фирма, поискайте точна информация за условията, гаранциите и крайната цена, която ще трябва да платите.

5. Преди идването на хамалите трябва да подготвите обекта в подходящ вид. Необходимо е да махнете вещите, които няма да бъдат транспортирани от служителите на наетата фирма. Това също ще съкрати времето за работа и от там цената на хамалските услуги.

6. Не е задължително, но е повече от препоръчително да изготвите списък с всички вещи, които предстои да бъдат пренесени. Проверете наличието на вещите от списъка с тези, които са ви доставени в крайната точка.

7. В случай, че има чупливи вещи или такива, които изискват по-специално отношение от страна на хамалите, е необходимо да надпишете кашоните, в които се намират.

8. Винаги е добре първо да определите теглото на определена мебел ако искате да наемат хамали да я преместят. По този начин може да решите от колко хамали се нуждаете? Обикновено двама маже са достатъчни за преместването на един голям диван, но в някои случай се налага да повикате още хора, особено ако дадената мебел е неудобна.

9. Пакетирайте мебелите преди да дойдат хамалите, защото така ще ги предпазите от надраскване и повреда.

10. Преценете дали всички мебели преминават през вратата, за да не се получат неприятни изненади в процеса на работа и така да се замотаете и забавите. Все пак ако има такива мебели, хамалите знаят как да реагират и какво да направят за да ги преместят безпроблемно.

В крайна сметка наемането на специализирана фирма за хамалски услуги спестява много време и е добре да намерите такава, която предлага твърда цена и безплатен оглед в удобно за вас време. Това е най-добрият съвет, който можем да ви дадем. 

Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg