Хамали Оникс предлага качествени хамалски услуги в София на достъпни цени.Преместване на дома и офиса от опитни хамали без почивен ден.

Подемна техника и такелажни работи при хамалските услуги

25 Август 2017г.
Подемна техника и такелажни работи при хамалските услуги

Без наличието на такелажни уреди за подемни операции е трудно да си представим, че може  да се премести нещо по-тежко от един тон! София е град, който изисква по-високо качество на услугите от този тип, защото има много високи сгради и голямо количество тежки предмети. 


Ето защото в столицата често се налага хамалите да  използват телфери, подемни макари, полиспасти и кранове.

Тенденцията в съвременните хамалски услуги в София е пълна автоматизация и механизация. Тези две неща са немислими без всестранното приложение на подемно-транспортната техника или импровизирани такелажни уреди.Използването на такелажни средства води до поевтиняване стойността на хамалските услуги. Значително се съкращава продължителността на производствения цикъл.


Още от древността хората са използвали различни видове примитивни механизми за преместване и повдигане на тежки предмети и товари: лостове, ролки, лебедки и др. По-късно Леонардо Да Винчи започнал да строи от дърво различни полиспасти, въртящи се кранове, кранове с колички, зъбни колела с барабани, самоспиращи се червячни предавки за да се стигне до съвременните телфери и кранове. 


Хамалите от нашата фирма са изучили всички събрани  тънкости за изпилването на такелажни средства и умеят да ги прилагат умело в практиката си, което значително повишава качеството на нашата услуга и намаля крайната цена за клиента. Ние можем да преместваме тежки предмети с по-малък брой хамали и за по-кратко време.


Всичко това е възможно със силата на науката и опита на хамалите. Например, ако си направите подходящ полиспаст ще може да преместите и най-тежкия предмет. Той е най-разпространения такелажен уред и представлява система от две или повече ролки и гъвкав елемент, въже или верига. Широко се използва за теглене или повдигане на тежки предмети, но има два вида полиспасти: силов полиспаст за печелене на сила и скоростен за печелене на скорост. 


Ако погледнете на картинката ще видите няколко прости полиспаста.  Обърнете внимание на пример в и ще видите, че при него ще може да вдигате два пъти по-тежки предмети.

За да можем да определим колко ролки трябва да сложим за да вдигнем съответната тежест ние трябва да определим неговото предавателно число i.


-         При излизане на теглещия край на въжето от подвижна ролка, както е на фигура в, предавателно число:

i = m+1

където m e равно на броя на ролките.

 

-          излизане на теглещия край на въжето от неподвижна ролка предавателното число i e равно на броя на ролките.

 

Това, все пак не е всичко. Има още много скрити тънкости, но не е необходимо да ги изучавате ако просто поръчате услугите на професионални хамали.


В София ние можем да се отзовем на момента. Вече сме премествали какво ли не, например: пиана, медицинско оборудване, сейфове, индустриални машини, хладилници, климатици и др.   


Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg