Хамали Оникс предлага качествени хамалски услуги в София на достъпни цени.Преместване на дома и офиса от опитни хамали без почивен ден.

Няколко полезни съвета при преместване на имущество

30 Декември 2014г.
Няколко полезни съвета при преместване на имущество
Постарайте се да подсигурите достъп за товарният автомобил!
Един от основните проблеми с преместването обикновено е достъпът на товарния автомобил до входа на сградата.Това в повечето случай оскъпява цената на хамалските услуги и води до един куп неудобства особено ако се намирате в централните части на София.Независимо дали заплащате на час,или сте договорили крайна цена за преместване на вашето имущество,липсата на достъп е проблем при който в 99% от случаите ще трябва да платите допълнително.Тъй като все още няма конкретна формула за ценообразуване на "Отстоянието" между товарния автомобил и входа,цената обикновено се определя по договаряне в зависимост от разстоянието.
Поискайте да Ви бъде направен оглед!
В случай,че имате голямо количество вещи за преместване е желателно да се направи оглед,който би трябвало да е безплатен,поне такава е практиката на повечето фирми в бранша.Човек от фирмата ще Ви посети на място в удобно за двете страни време и ще изготви оферта с крайна цена и приблизително време за изпълнение.Това естествено не ви ангажира да ползвате техните услуги,ако цената не ви устройва. Ако ви бъде дадена крайна цена по телефона за по-мащабно преместване е меко казано несериозно и е силно вероятно цената да бъде завишена в процес на работа.  
При договаряне на цена по телефона имайте в предвид!
В случай,че имате по-малко вещи за пренасяне,не е необходимо да се прави оглед и цената за хамалски услуги може да бъде договорена по телефона.Поискайте да Ви бъде дадена крайна цена,която да бъде ясна и точна.Обърнете внимание на човека с когото разговаряте,дали Ви дава ясни и изчерпателни отговори на вашите въпроси.Ако все пак има някои подробности които не може да уточните на момента,поради неяснота от ваша страна се опитайте да получите приблизителна цена за услугата,като на пример (плюс-минус 20-30лв.).Тъй като има няколко фактора определящи цената на едно преместване,се подгответе да отговорите на следните въпроси.

–Колко вещи имате за пренасяне?
–На кай етаж сте(и от двете страни)?
–От къде до къде ще се превозват вещите(разстоянието м/у адресите)?
–Имате ли асансьор(и на двата адреса)?
–Колко от нещата според вас ще минат през асансьора и колко по стълбите?
–Има ли достъп за товарния автомобил в близост до входа на сградата(и на двата адреса)?

Постарайте се да бъдете максимално точни в уточняването на горе посочените подробности.По този начин ще избегнете евентуални недоразумения и завишаване в последствие на цената за вашето преместване! 
При опаковането на вещите имайте в предвид!
В случай,че сте решили да опаковате вашите вещи сами,без да ползвате професионалните услуги на определена фирма,за целта ние бихме искали да ви дадем няколко полезни съвета,как най-добре да постъпите в такива случай.

–Опаковайте и маркирайте чупливите и крехки предмети за да се запази цялостта им при пренасянето и превозването.

–Използвайте средни по големина кашони и не ги пълнете до горе с книги и тежки предмети за да бъдат лесни за носене.Добре е кашоните да са надписани и добре залепени,ако в тях има чупливи предмети е добре да се знае с цел да се обърне специално внимание при пренасянето и подреждането в камиона.

–Снабдете се с здрави найлонови или сезалови чували в които може да поставите дрехи,посуда и други вещи,завържете ги добре. Здравите чували намаляват риска от скъсване и разпиляване на вашите вещи по време на пренасянето.

–Постарайте се да опаковате ако не всички,то поне тези мебели направени от дърво или "ПДЧ".Обикновено при тези мебели има по голям риск от ожулване или изронване особено по ръбовете.Може да използвате различни пособия за опаковане като:"Стреч Фолио",Аеропласт(Пукащо фолио), велпапе,подложка за паркет,тиксо и други такива които може да намерите в големите магазини.

–Залепвайте всички възможни врати,вратички,витрини и чекмеджета на мебелите с тиксо за да се избегне евентуалнто им отваряне и счупване по време на пренасяне и товарене.
Ако обърнете внимание на всичките тези неща,със сигурност ще спестите пари,време и неприятности по време на преместването на вашия дом или офис.Надяваме се,че информацията която ви предостави нашият екип от Хамали-Оникс ви беше от полза.
Благодарим Ви,че посетихте и харесахте нашата страница. 
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg