Хамали Оникс предлага качествени хамалски услуги в София на достъпни цени.Преместване на дома и офиса от опитни хамали без почивен ден.

Как да се подготвим при преместване на квартира

2 Август 2017г.
Как да се подготвим при преместване на квартира

Преместването на квартира е изпълнено с множество мероприятия. Те се предхождат от опаковане на вещите. Това е важен момент при подготовка на имуществото за транспортиране. Именно качественото опаковане предпазва от повреди и спомага за лесното намиране и подреждане на предметите. Някои от любимите ви предмети изискват специално внимание и отношение, затова се подсигурете с опаковъчна хартия, кашони, кутии и защитна лента.


За всеки предмет – собствена опаковка

При преместването на квартира опаковката е длъжна да бъде разновидна, както по тежест, така и по габарити.

Например, ако се наложи транспортиране на цветя е добре те да се сложат в подходящи кутии, докато други неща е достатъчно да опаковате в хартия или фолио.

Добре е да опаковате телевизора си с полиетиленови въздушни мехурчета, а на екрана да сложите велпапе. Хладилника може да бъде опакован с вълнообразни листове и т.н.


Ако е необходимо да се превозва хладилник в изправено положение е добре да предвидите височина на каросерията на автомобила с 10-15 см. по-високо от височината на хладилника.

Всички чинии, порцелан и стъкло винаги изискват специални грижи. За тяхното правилно опаковане е необходимо да се използват мехурчета пълни с въздух, хартия и кашони. Първо опаковате всеки един брой в хартия, след което се поставят едно над друго в кашона, а между тях се поставя найлона с мехурчетата.


Мебелите, шкафовете, рафтовете и други подобни са доста устойчиви при транспортиране, но въпреки това за гарантиране на максимална защита е добре да бъдат опаковани с картон и стреч фолио.

Личните вещи и гардеробни елементи също не могат да се пренасят с пренебрежение. Също трябва да бъдат внимателно опаковани във висок кашон, чрез който да се направи импровизиран подвижен гардероб.


Всеки сам може да се подготви за превоза предварително, но е по-добре да се доверите за това на специалистите от някоя фирма за хамалски услуги, защото колкото и да се стараете, никога не може да отгатнете обема на превозваното имущество, който трябва да се побере в товарната кубатура на автомобила. Ето защо собствените ви усилия могат да бъдат както положителни, така и отрицателни.


Не пренебрегвайте платените  услуги на хамали и нищо от преместването няма да се обърка. Опитните хамали могат да преценят точния обем на имуществото и да вземат всички мерки да намалят вероятността от повреди до минимум. Затова доверете се на нашата фирма за хамалски услуги и ни позвънете за да ви дадем точна оферта. 

Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg