Хамали Оникс предлага качествени хамалски услуги в София на достъпни цени.Преместване на дома и офиса от опитни хамали без почивен ден.

Как да опаковаме багажа при преместване

8 Януари 2018г.
Как да опаковаме багажа при преместване

Съвети за подготовка на багажа за преместване на дома

Преместването в нов дом винаги поражда смесени чувства – от една страна радост от това, че ще живеете в по-хубаво/ново/собствено жилище, а от друга страна ужас от предстоящото преместване. Целият хаос, бъркотията във вещите, безбройните кашони, купищата дрехи, кухненска посуда, мебелите, уредите…


Ако искате да си спестите цялото главоболие по превоза на вещите от дома ви до новото жилище, може да се възползвате от специализирана фирма за транспортни услуги. Не желаете да мъкнете тежките кашони и мебелите по стълбите? Трябват ви хамалски услуги. Можете да получите всичко това от професионални фирми за пренасяне на дома. Повечето от тях разполагат с опит в опаковането на вещи по подходящ и безопасен начин, но ако искате сами да го направите, вижте нашите съвети.


Преди да пристъпите към опаковане на багажа за пренасяне, разгледайте и преценете внимателно дали наистина имате нужда от всичко. Нещата, които смятате, че няма да ползвате, но са годни за употреба, може да подарите или продадете. Другите, които не искате да ползвате, отделете за изхвърляне, като хамалите могат да организират превоза до отреденото за това място.


Съвети при опаковане на багаж за преместване на дома:

1.      Подгответе си кашони, пукащо фолио, тиксо, етикети и маркер. Здравите и подходящи по размер кашони са от ключово значение за безопасното пренасяне на вашите вещи. Ако не разполагате с такива, може да закупите от фирмата за хамалски услуги и транспорт, която сте избрали. Съвет: не препълвайте кашоните! По-добре е да разпределите нещата си в два или три кашона, отколкото да претоварвате един. Носи се много по-лесно и намалява риска от скъсване и повреда на вещите.

2.      Задължително надписвайте кашоните и залепете списък върху него с нещата, които сте сложили вътре. След това ще бъдете изключително щастливи, че сте си направили този труд. Няма да ровите из всички кашони, за да намерите вещите за спалнята или пък за дневната.


3.      Отделете чупливите предмети. Това най-често са чаши, чинии и друга кухненска посуда. Уплътнете с вестници и задължително надпишете кашона, че в него има чупливи вещи.

4.      За опаковането на телевизори, монитори и друга подобна техника, препоръчваме използването на оригиналните им опаковки. Много търговци изискват запазването на оригиналната кутия за признаване на гаранцията, затова и много хора пазят опаковките. Ако сте я изхвърлили, препоръчваме да ползвате фолио с балончета, което да омотаете стабилно около телевизора и да залепите с тиксо. След това поставете в подходяща кутия.


5.      Пренасянето на дрехи и друг текстил не изисква някакви специални умения, но има няколко съвета, които ще ви улеснят значително. Заложете на вакуумиращите се опаковки. Страхотен избор за обемни завивки, якета, възглавници и други подобни. Сгънете и подредете внимателно дрехите в пликовете, като внимавате да не ги препълвате. Изтеглете въздуха с помощта на прахосмукачка и ще се изненадате колко малко място заемат вече. Може да използвате куфари, в които да сложите вакуумираните пликове с дрехите.


Предварителната подготовка и ползването на специализирана фирма за транспортни и хамалски услуги може да ви спести значителни главоболия и да направи преместването в новия дом приятно изживяване.

Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg