Хамали Оникс предлага качествени хамалски услуги в София на достъпни цени.Преместване на дома и офиса от опитни хамали без почивен ден.

Добре дошли в Блога на Хамали Оникс

Преместване на мебели в нова квартира в София
Блог

Преместването на мебели е трудоемка задача. Още повече когато не искате да ги изхвърляте, а само да ги преместите от едно място на друго. Този процес е доста деликатен и трябва да бъде извършен от квалифициран персонал.

 

Ето защо, най-удобният вариант е да се обърнете към фирма за хамалски услуги. Като за начало ще е необходимо да се направи оглед на мебелите, които ще се местят, за да може да се прецени как най-добре да се свърши работата. След това в дома ви ще дойдат професионалисти от фирма за хамалски услуги и ще се заемат с разглобяването на мебелите.

 

При разглобяването трябва много да се внимава, защото някои от частите са лесно чупливи. Фирмите за хамалски услуги разполагат с набор от инструменти, с които да си служат по време на разглобяването на мебелите. Много внимателно се отстраняват всички дребни елементи като винтове и др. и се опаковат по комплекти. По-големите части се опаковат внимателно в кашони, за да не се наранят по време на извозването. Всички лични вещи се опаковат отделно и се натоварват в камиона заедно с мебелите.

 

Всички чупливи вещи също се опаковат внимателно, като се използват подходящи материали. Всички части от мебелите трябва да бъдат комплектовани при опаковането. Камионите, които използват фирмите за хамалски услуги са с голям капацитет и в тях могат да бъдат натоварени всички ваши мебели. Така не се налага да се правят няколко курса, за да се пренесе всичко. Освен мебели, фирмите за хамалски услуги предлагат и извозване на всякакви видове електроуреди. За тях се използват подсилени кашони за по-добра зашита по време на пътя. 

 

Камионът извозва мебелите през града до новият ви дом, където служителите от фирма за хамалски услуги разтоварват всичко. Комплектите за мебелите се подреждат в стаите, в които е предвидено да стоят. Служителите на фирмата започват да сглобяват една по една частите, като се стараят всичко да си бъде на мястото.

 

Когато мебелите са вече сглобени и поставени по местата си, се разтоварват и всички лични вещи. Фирмите за хамалски услуги използват най-добрите материали за опаковане. Те знаят кое е най-добре за вашите мебели и как да ги предпазят  от всякакви драскотини и счупване.

 

 

Добре  да сме наясно,че преместването на мебели е отговорно начинание, което трябва да се изпълнява от квалифициран персонал. Ако ви предстои преместване в нов дом в София, не се колебайте да се свържете с нас. Ние ще помогнем преместването ви да премине по най-гладкия, приятен и бърз начин.

Съвети при преместване на магазина
Блог

Казват, че всяко начало е трудно. Да, съвсем правилно. Ако търговията и продажбите са в кръвта ви, искате да развивате (продължите вече съществуващ) семеен бизнес или вече е дошло време за промяна, със сигурност имате нужда от нова локация.

Много хора предпочитат да пазаруват от големите хипермаркети, в които има много неща на едно място. Но има и много, които харесват кварталните магазинчета с тяхната свежа стока, любезни продавачи и лично отношение към всеки въпрос и проблем. В случай че сте собственик на такъв бизнес и искате да разширите своята дейност, но се притеснявате от промените, имаме някои съвети, поне що се отнася до преместването на цялото оборудване.

Да, освен намиране на подходящо помещение на по-добро място, договори за наем или покупка, ремонтни дейности и т.н. „дреболии“, същинското прехвърляне на магазина е истинско предизвикателство. Организиране на опаковането на вещите в зависимост от техния тип – дрехи, хранителни стоки, сувенири, стоки за дома и т.н., демонтаж на оборудване – електротехника, гардероби, мебели, хладилни витрини, натоварване, транспорт, разтоварване, монтаж, подреждане, почистване…. Списъкът е просто безкраен.

Ние от Хамали Оникс ви съветваме – не се плашете, не сте сами! Ние сме тук, за да улесним тази желана промяна. Какво предлагаме?

·         Оглед на място – така ще ви дадем точна цена и ще ви запознаем с процеса на преместването. Освен това, ще получим точна представа за нужните опаковки и транспортно средство.

·         Опаковане – ако нямате познания или време да се заемете с това, ние ще го направим вместо вас. Разбира се, вие имате пълния контрол да ни кажете кое къде искате да се сложи, ние просто ще го опаковаме.

·         Демонтаж – това е може би една от най-сложните дейности. Разглобяването на стелажи, рафтове, шкафове е трудоемко дори на запознатите с процеса и силните физически. Ние можем да се заемем и с това – ще опаковаме и подредим всеки детайл, така че след това безпроблемно да можем да ги сглобим.

·         Транспорт – правилното подреждане, укрепване и превозване до новия обект, без значение дали се намира в рамките на същото населено място, се извършва професионално, внимателно и дискретно.

·         Почистване – това е толкова досадно, но наистина необходимо. Нужно е както за напускания обект, така и за новия – преди нанасяне и след него.

·         Разтоварване и подреждане – финалните щрихи от преместването са сваляне на целия багаж и оборудване, слагането по места, сглобяване, подреждане и т.н. Ние можем и това.

Освен за планирани дълго време премествания, ние предлагаме и спешни услуги – наемът изтича, спор с наемодател, проблемно местоположение, гъвкавите решения са наша специалност. Можем да транспортираме стоката и оборудването където пожелаете.

Нужни ли са хамалски услуги?
Блог

„Сговорна дружина, планина повдига“ са казали мъдрите хора и това в много случаи е самата истина. Когато става дума за някаква трудоемка задача – прекопаване на градината, ремонт вкъщи или пренасяне на мебели, вещи, транспорт и т.н., помощ от приятел е винаги добре дошла. Но какво става, когато няма никого насреща?

Много хора, на които им предстои да се пренесат в ново жилище, са изправени пред дилемата дали да помолят роднини и приятели за помощ, да се нагърбят сами с цялата работа или да потърсят професионални хамалски услуги. Ако и вие сте изправени пред същия проблем или вече сте минавали през него, със сигурност знаете, че всеки избор си има няколко страни. По-долу ще разгледаме плюсовете и минусите на всяко възможно решение.

 • Да събера приятели и роднини:
 • +        Няма да плащам пари;
 • +        Ще стане бързо и лесно;
 • +        Няма да се занимавам с фирми и непознати хора.
 • -        Ще трябва да почерпя;
 • -        Ще дължа услуга;
 • -        Трудна организация.
 • Да си свърша работата сам:
 • +        Няма да плащам пари;
 • +        Аз решавам кое, кога и къде;
 • +        Няма нужда да звъня на близки или фирми за хамалски услуги.
 • -        Ще изгубя свободното си време;
 • -        Тежко физическо натоварване;
 • -       Голяма продължителност.
 • Да потърся професионални хамали:
 • +        Няма да губя време и нерви;
 • +        Кратки срокове и сигурност;
 • +        Няма нужда да звъня на близки или да върша всичко сам.
 • -        Ще трябва да платя за услугата;
 • -        Не съм сигурен в коректността на фирмата.

Както се вижда ясно, всяко решение е свързано с предимства и недостатъци. За да се направи правилният избор е важно да се прецени кое има най-голяма тежест – дали финансовата страна, жертването на свободното време и силите или пък нежеланието за ползване на услугите на професионални хамали.

Хамалите - всички ли са еднакви
Блог

Повечето хора влагат погрешен смисъл в думата „хамалин“. Най-често си представят груби хора, немарливи, които със сигурност ще счупят нещо или просто ще нахвърлят вещите ви в безпорядък. Със сигурност тази представа не е случайна, все пак хора има всякакви, но ако не искате да се уверите лично, че такива хора съществуват, предлагаме ви да заложите на доказани имена в бранша и препоръчани от приятели фирми за хамалски услуги.

Хамалите са хора, които могат да ви бъдат от изключителна полза при преместване на лични вещи и покъщнина от едно жилище в друго, без значение дали двата адреса са в рамките на населеното място или се извършва междуградски превоз. При заявка за транспортни услуги – товарно такси, бус под наем, камион с падащ борд, може да се възползвате и от опитни хамали.

Какво правят хамалите?

·         Разглобяване на мебели, опаковане и пренасяне, товарене в превозното средство.

·         Нанасяне на мебелите в новото помещение, сглобяване и подреждане.

·         Опаковане и пренасяне на електроуреди – перални, телевизори, хладилници и т.н.

·         Почистване на помещението преди нанасяне, както и след разопаковане на багажа.

·         Обезопасяване на багажа и успешно транспортиране.

Разбира се, не е нужно всички тези услуги да се използват, но някои от тях могат значително да улеснят процеса на преместване. Например разглобяването и сглобяването на мебели. Не е задължително всеки да разбира от всичко, затова може да се доверите на опитни хамали. Правилното опаковане е изключително важно за безопасното транспортиране и опазване на вещите здрави. Ако не разполагате с нужните материали или нямате време/познания да го направите сами, хамалите могат да ви съдействат с подходящи опаковъчни материали, както и самите те да опаковат вашите вещи.

Хамалските услуги са изключително подходящи при преместване на дома, офиса, за изхвърляне на стари вещи (мебели, уреди и т.н.) на специални за целта места, пренасяне на тежки и обемни предмети и още много други.

Професионалните хамали не са немарливи и груби хора, те са силни, опитни, внимателни към вашите вещи и ценности, отговорни и дискретни. Избирането на фирма за хамалски услуги с опит е гаранция за бързо преместване, качество и удовлетворяващ краен резултат.

Как да опаковаме багажа при преместване
Блог

Преместването в нов дом винаги поражда смесени чувства – от една страна радост от това, че ще живеете в по-хубаво/ново/собствено жилище, а от друга страна ужас от предстоящото преместване. Целият хаос, бъркотията във вещите, безбройните кашони, купищата дрехи, кухненска посуда, мебелите, уредите…


Ако искате да си спестите цялото главоболие по превоза на вещите от дома ви до новото жилище, може да се възползвате от специализирана фирма за транспортни услуги. Не желаете да мъкнете тежките кашони и мебелите по стълбите? Трябват ви хамалски услуги. Можете да получите всичко това от професионални фирми за пренасяне на дома. Повечето от тях разполагат с опит в опаковането на вещи по подходящ и безопасен начин, но ако искате сами да го направите, вижте нашите съвети.


Преди да пристъпите към опаковане на багажа за пренасяне, разгледайте и преценете внимателно дали наистина имате нужда от всичко. Нещата, които смятате, че няма да ползвате, но са годни за употреба, може да подарите или продадете. Другите, които не искате да ползвате, отделете за изхвърляне, като хамалите могат да организират превоза до отреденото за това място.


Съвети при опаковане на багаж за преместване на дома:

1.      Подгответе си кашони, пукащо фолио, тиксо, етикети и маркер. Здравите и подходящи по размер кашони са от ключово значение за безопасното пренасяне на вашите вещи. Ако не разполагате с такива, може да закупите от фирмата за хамалски услуги и транспорт, която сте избрали. Съвет: не препълвайте кашоните! По-добре е да разпределите нещата си в два или три кашона, отколкото да претоварвате един. Носи се много по-лесно и намалява риска от скъсване и повреда на вещите.

2.      Задължително надписвайте кашоните и залепете списък върху него с нещата, които сте сложили вътре. След това ще бъдете изключително щастливи, че сте си направили този труд. Няма да ровите из всички кашони, за да намерите вещите за спалнята или пък за дневната.


3.      Отделете чупливите предмети. Това най-често са чаши, чинии и друга кухненска посуда. Уплътнете с вестници и задължително надпишете кашона, че в него има чупливи вещи.

4.      За опаковането на телевизори, монитори и друга подобна техника, препоръчваме използването на оригиналните им опаковки. Много търговци изискват запазването на оригиналната кутия за признаване на гаранцията, затова и много хора пазят опаковките. Ако сте я изхвърлили, препоръчваме да ползвате фолио с балончета, което да омотаете стабилно около телевизора и да залепите с тиксо. След това поставете в подходяща кутия.


5.      Пренасянето на дрехи и друг текстил не изисква някакви специални умения, но има няколко съвета, които ще ви улеснят значително. Заложете на вакуумиращите се опаковки. Страхотен избор за обемни завивки, якета, възглавници и други подобни. Сгънете и подредете внимателно дрехите в пликовете, като внимавате да не ги препълвате. Изтеглете въздуха с помощта на прахосмукачка и ще се изненадате колко малко място заемат вече. Може да използвате куфари, в които да сложите вакуумираните пликове с дрехите.


Предварителната подготовка и ползването на специализирана фирма за транспортни и хамалски услуги може да ви спести значителни главоболия и да направи преместването в новия дом приятно изживяване.

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg